Подорож повна пригод у Придністров’ї, Молдова: що це таке, і як можна перетнути кордон?

Придністров’я де-факто є незалежною територією в складі Республіки Молдова, незалежність якої, тим не менш, не визнана міжнародним співтовариством. Придністров’я заявило про свою незалежність від Молдови в 1990 році і після обмеженого військового конфлікту російських військ з сепаратистами, в 1992 році було оголошено про перемир’я (про припинення військових дій).
Приблизно півмільйона жителів Придністров’я називають свою країну Придністровська Молдавська Республіка‏. Етнічно населення розподілено приблизно однаково між молдаванами, росіянами і українцями, проте присутні й інші національні групи, як, наприклад, болгари, гагаузи, поляки та євреї.
Офіційними мовами тут є російська, молдавська (румунська з використанням кирилиці) і українська‏.
З невеликого відеоматеріалу, представленого вище, ви дізнаєтеся про те, наскільки реально перетнути кордон між Придністров’ям і Молдовою, а також зможете насолодитися коротким показом пам’яток столиці країни – Тирасполя. Жителі цього міста були дуже доброзичливі і привітні.
Незважаючи на велику кількість страшних історій, які рясніють в інтернет-просторі, про те, як придністровські погранічінікі залякують західних туристів, вимагаючи гроші під дулом пістолета, повинен сказати, що зі мною такого не траплялося. Прикордонники були ввічливі і вельми професійні у своїх діях.
Я перетнув кордон Придністров’я на автобусі, який виїхав з Кишинева. Мій зворотній‏ шлях лежав до Одеси, Україна, куди я добрався, сівши на поїзд. Ці дорожні пригоди дозволили мені перетнути кордони кілька разів і змінити кілька видів транспортних засобів.
Map Tiraspol
Карта, що показує розташування Придністров’я
Щоб перетнути кордон Придністров’я, віза або реєстрація не потрібна. Але якщо ви залишаєтеся в Придністров’ї на термін понад 24 годин, вам потрібно реєстрація в органах влади м. Тирасполя. Я зупинявся в готелі “Росія”, і співробітники ресепшен справили для мене процедуру реєстрації. Це дозволило б мені залишатися в Придністров’ї до 30 днів. Нижче наведені загальні рекомендації для подорожей на поїзді і автобусі.
Останнє оновлення: У жовтні 2013 я повернувся в Придністров’ї на таксі. Знову не було ніяких проблем з прикордонниками. Мене запитали, чи є у мене митна декларація і скільки іноземної валюти у мене з собою.
За міжнародною угодою між Молдовою, Росією та Україною, придністровські прикордонники не дозволяють сідати в поїзд, який прямує за маршрутом Кишинів – Тирасполь – Одеса.
При в’їзді в Придністров’я‏з молдавського боку відсутній‏ прикордонний контроль (оскільки країна не є міжнародно визнаною). Таким чином, тільки при перетині кордону України українські прикордонники контролюватимуть в’їзд туристів і проводити паспортний контроль. Однак, якщо ви добираєтеся поїздом, Ви повинні зареєструватися в органах влади Пріднестровьяпо по прибутті‏ в Тирасполь.
Я виїжджав на поїзді з Тирасполя, і, поки я чекав на платформі, до мене і до інших пасажирів звернувся‏ поліцейський, для того, щоб ми повернули наші реєстраційні карти перед посадкою на потяг.
Вид фортеці в Бендерах
Після прибуття на місце на автобусі, ви повинні будете пред’явити паспорт для перевірки, але тількиз придністровського боку кордону. Тоді вам видадуть реєстраційну карту, яка повинна бути постійно з вами, поки ви не поїдете з Придністров’я. Якщо ви вийдете з автобуса, ви повинні будете повернути цю карту придністровським прикордонникам.
Flag Transnistria
Прапор Придністров’я
Придністровські уряд як і раніше використовує знаки колишнього СРСР – серп і молот в якості державних символів. Серп і молот відображені на придністровській прапорі, паспортах громадян Придністров’я, валюті (придністровський рубль) і поштових марках. Всі ці символи визнаються тільки в Придністров’ї, тому ви не можете перетнути міжнародний кордон з придністровським паспортом, ви також не можете обміняти придністровські рублі за межами держави; крім того, ви не можете послати листівку додому, використовуючи для оплати придністровську марку.
Tank Tiraspol Transnistria
За Родину! (За Батьківщину!) Радянське гасло‏ на танку часів другої світової війни
  • Статуї Леніна
  • Придністровський військовий меморіал
  • Танк часів другої світової війни
  • Футбольний стадіон (Sheriff FC)
  • Пляшка коньяку (Kvint)
  • Бендерська фортеця
Tiraspol Memorial

Click to read in English!

Bender Fortress

Klicken für diesen Artikel auf Deutsch!

Transnistria Flag

Нажмите здесь для моей статьи на русском языке!

Tiraspol Tank

Clique para ler em Português!

FREE Video Course:
5Biggest Dating Mistakes made by Western men in Eastern Europe!

FREE Video Course:

5Biggest Dating Mistakes made by Western men in Eastern Europe!

SUCCESS!

Share This